BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Mielių produkuojamų kilerinių toksinų bei maisto produktų fermentacijos tyrimai

Nr. 09.3.3-LMT-K-712-16-0067

Paraiškos būsena:
Įgyvendinimas
Vykdytojas Vytauto Didžiojo universitetas
Savivaldybė
Priemonė MOKSLININKŲ, KITŲ TYRĖJŲ, STUDENTŲ MOKSLINĖS KOMPETENCIJOS UGDYMAS PER PRAKTINĘ MOKSLINĘ VEIKLĄ
Prioritetas 9 PRIORITETAS. Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas
Kvietimo kodas 09.3.3-LMT-K-712-16

Dažniausiai, norint užkirsti kelią patogeninių mikroorganizmų augimui maisto produktuose, naudojami įvairūs konservantai. Pastaruoju metu cheminius maisto priedus norima pakeisti į labiau natūralias medžiagas, tokias kaip pienarūgščių bakterijų išskiriami bakteriocinai, kurie yra gausiai tyrinėjami visame pasaulyje dėl savo antimikrobinių savybių ir saugumo žmonėms vartoti. Be pienarūgščių bakterijų įvairiuose rauguose yra ir mielių, kurios taip pat išskiria antimikrobines medžiagas - kilerinius toksinus. Daugaiusia dėmesio išskiriant pieno produktų fermentacijos mikroorganizmus skiriama pienarūgštėms bakterijoms, tik keli straipsniai pasaulinėje spaudoje publikuoti apie kilerinių mielių išskyrimą. Lietuvoje mielių išskiriamų kilerinių toksinų panaudojimas kaip natūrali antimikrobinė medžiaga bei poveikio žmogaus sveikatai tyrimai yra nauji. Priklausomai nuo aplinkos sąlygų, mikroorganizmai adaptuojasi, dėl to atsiranda skirtingų padermių, kurios gali produkuoti skirtingomis savybėmis pasižyminčias antimikrobines medžiagas. Todėl būtina ištriti mielių išskiriamų kilerinių toksinų poveikį ląstelių kultūroms, jų stabilumą nuo įvairių aplinkos veiksnių. Taip pat svarbu nustatyti mielių išgyvenamumą po liofilizacijos bei įtaką maisto produktų fermentacijoje.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2019-06-21
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip (2019-08-20)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Taip (2019-09-27) 98.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 2 816,33 Eur
Prašoma finansavimo suma: 2 816,33 Eur

Sutarties informacija

Sutarties pasirašymo diena: 2019-10-18
Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
2 816,33 2 816,33 938,77 938,77

Stebėsenos rodiklių pasiekimai

Eilės numeris Stebėsenos rodiklio pavadinimas Matavimo vienetas Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse Pasiekta reikšmė
1 Tyrėjai, kurie dalyvavo ESF veiklose, skirtose mokytis pagal neformaliojo švietimo programas 1.00 1.00 1.00

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-07-06 07:46

Susiję įrašai